Sommerlam med rabarber og nye løg

Boven afpudses og skæres i tern, i størrelse efter smag. Smørret smeltes over mellemlav varme i en tykbundet gryde, der kan indeholde lammet. Sennepskorn ristes let i smørret i 1-2 minutter. Løg, ingefær, chili, evt. safran, persille og koriander kommes i gryden og varmes igennem i et par minutter.

Lammeternene vendes i grønsagerne nogle minutter. Det er vigtigt, at kødet ikke brunes, det skal bare optage smag og dufte fra krydderierne. Så tilsættes vand, salt og peber. Gryden bringes i kog,  skummes et par gange og simrer over lav varme i ca. en time, til kødet er mørt.

Imens vaskes rabarber og løg. Rabarber skæres i 1 cm. skiver og vendes i sukkeret. Løgene skæres i halve eller kvarte, gerne med  noget af toppene på. Rabarber og løg kommes i gryden og simrer med de sidste 20 minutter, til rabarberen er blød, men ikke udsmattet. Retten smages til, måske skal der lidt mere sukker i, alt efter hvor meget syre der er i rabarberne.

Andre frugter og grønsager kan erstatte rabarber efter sæson – den er god med dampet blomkål, bagte kvæder, squash etc.

Couscous er en født ledsager til retten.

Ingredienser

(4-6 pers.)

2 kg. lammebov, udbenet

En skefuld smør

3 spsk. hele, gule sennepsfrø

1/2 løg, finthakket

2 cm. ingefær, skrællet og finthakket

1 ikke for stærk chili uden kerner, hakket

Evt. en smule safran, pulveriseret med fingrene

3 spsk. hakket persille

3 spsk. hakket frisk koriander

Salt og friskkværnet peber

4-5 dl. vand

1 bdt. rabarber, ca. 500 g.

2 spsk. rørsukker

6-8 nye løg med top

Server med cous-cous og friskhakket koriander