Kylling i karry med frisk spinat og æbler

Start med at skrælle de 2 løg. Skær dem i tern. Pil hvidløget, skær skræl af ingefær og hak begge dele fint.

Varm 1 spsk. olivenolie i en gryde på middelhøj varme og kom karry i. Rør lidt rundt, så det “ristes”. Kom de hakkede løg, hvidløg og ingefær ned i gryden og rør rundt. Kom babyærter og snackpeber i blandingen og steg dem ved høj varme i et minuts tid. Tag dem op og læg dem på en tallerken.

Kom kyllingestykkerne i gryden og sørg for, at kyllingen får lidt farve på alle sider. Tilsæt hønsebouillon, kokosmælk og lidt salt og peber. Lad det simre under låg i min. 15 minutter. Tilsæt jævning, så sovsen får konsistens.

Skyl imens den friske spinat og damp den let i en gryde ved lav varme under låg med en lille smule vand, til spinaten falder sammen. Kom spinaten op i en si og pres væden af.

Skær æblet i tern og kom det op i gryden sammen med spinat, limesaft, de lynstegte ærter og snackpeber. Lad det koge hurtigt op og server så med ris, frisk persille og eventuelt lidt flere friske æbletern.

Brug rigeligt med grønt: Du kan variere de lynstegte grøntsager og bruge broccoli, blomkål, grønne bønner, gulerødder eller hvad du ellers har i køleskabet. De skal bare være i små buketter, strimler eller små stykker.

 

 

Ingredienser

(3-4 pers.)

2 løg

1 fed hvidløg

1 godt stykke ingefær

1 spsk. gul karrypasta (købes færdig) eller 2,5 spsk. almindelig gul karry

3 kyllingebryster, skåret i mundrette stykker

4 dl hønsebouillon (jeg blandede kogende vand med bouillonterning)

1 dåse kokosmælk 

250 g frisk spinat

2 røde snackpeber i strimler

babyærter i bælg

1 æble

Salt + peber

Saft fra 1/2 lime

Olivenolie

Lidt sovsejævning

Server med ris og frisk persille