Eclairs med moccacreme

-når der skal kræses om gæsterne.

Vandet koges op med salt, sukker og smør. Når smørret er smeltet røres melet i, der piskes hele tiden til dejen er helt glat og slipper gryden. Dejen tages af varmen og afkøles lidt. Æg røres i ét af gangen, til det er rørt helt ud i dejen.

Dejen fyldes i sprøjteposer, og der klippes et passende hul i sprøjteposen. Dejen sprøjtes ud på bageplader i ca 8 cm lange og 3 cm tykke stængler. Stænglerne bages i ovnen ved ca. 175 grader i 25 – 30 minutter, til de er gyldne og hævet til dobbelt størrelse. Pas på med at åbne ovnen under bagningen da kagerne let kan falde sammen.

Creme:

Æggeblommer, majsstivelse, pulverkaffe, sukker og mælk piskes sammen i en gryde. Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud, vaniljekorn og stangen kommes ned til cremen. Cremes varmes op, mens der hele tiden røres i den. Når cremen har fået en passende tykkelse, tages den af varmen og afkøles. Rør jævnligt i cremen, så den ikke trækker skind. Fløden piskes stiv, og vendes sammen i cremen når den er helt kold.

Kagerne:

Når kagerne er afkølede flækkes der en lomme på langs, den afkølede moccacreme fyldes i sprøjteposer og fyldes i kagerne.

Til sidst røres en tyk glasur af flormelis, kakao og lidt vand, og kagerne overtrækkes med glasuren.

Ingredienser

Vandbakkelsedej - ca. 15 stk:

3 dl vand

100 g smør

1 knsp salt

1 tsk sukker

150g mel

4 æg

 

Creme:

3 pasteuriserede æggeblommer

6 spsk. sukker

2 spsk. pulverkaffe

5 tsk. majsstivelse

2 dl mælk

1 stang vanilje

2 dl piskefløde