Kold ærtesuppe

-en frisk nydelse

Sauter chili, skalotteløg og hvidløg bløde og blanke i en gryde med olie. Tilsæt bouillon og kog det igennem. Tilsæt ærterne og kog det yderligere igennem 2-3 min. Tilsæt myntebladene og revet skal fra lime til sidst og tag suppen af varmen. Blend suppen jævn med en stavblender. Tilsæt derefter lidt piskefløde og smag suppen til med salt og peber. Stil suppen koldt et par timer før brug.

Anret suppen i små skåle med to skiver af det ristede rugbrød og blomsterne fra tallerkensmækker i hver skål.

Ingredienser

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

1 frisk rød chili

1 lime

3 dl. hønsebouillon

250 g friske ærter

Friske mynteblade

1 dl piskefløde

Salt og peber

Blomster fra tallerkensmækker

8 tynde skiver rugbrød, ristet i ovn med olie og salt